Vad är Fjällfest?

Fjällfest är en mötesplats för både nybörjare och elit. På festivalen blandar vi föreläsningar med turer, minimässa och mycket mer med inriktning på vinterfjällsport. Dagarna fylls med vackra toppturer, njutarturer i dalgångarna, fotografering, snö- och lavinkunskap med mera. Allt i området runt Storulvån med fjällen precis utanför dörren.

Under Fjällfest kommer det vara massa olika roliga turer och arrangemang på dagarna. På kvällarna tittar vi på bilder och lyssnar till kända friluftsprofiler, njuter i bastun och av mat och vin. På scenen erbjuds underhållning och inomhus finns även Sveriges högsta klättervägg i natursten.

Hur går det till?

De första deltagarna anländer till Fjällfest under torsdagen. Vi har program för dagsaktiviteter, turer och kurser under torsdag, fredag, lördag och söndag. Kvällsarrangemang, bildvisningar och föredrag sker på torsdag, fredag och lördag.

FJÄLLPASS – Vad är det?

Fjällpasset som gäller torsdag till söndag ger dig tillträde till föreläsningar, kurser, underhållning och guidade turer som erbjuds under Fjällfest. Du får testa utrustning som skidor, ryggsäckar och kläder från våra sponsorer. Under fyra dagar får du hänga med på turer, gå kurser, frottera dig med friluftslivets kändisar, lyssna på föreläsningar eller varför inte njuta i bastun med utsikt över hela Jämtlandsfjällen. Njut av Storulvåns alla faciliteter så som självhushåll, dusch, bastu och kallbad mot en rabatterad serviceavgift.*

Priset är 850 sek för prenumeranter (ord. pris 950 sek) för alla fyra dagar.
För att köpa fjällpass klicka här!

Vill du bara komma ut över dagen? Då finns möjlighet att köpa dagspass! Priset för ett dagspass är 390 sek. (Du tjänar alltså på att köpa ett ord. Fjällpass även för 3 dagar på eventet)

*Serviceavgiften (200 sek/person för hela helgen) betalas på plats vid incheckningen (denna ingår om man bokar boende på stationen)

Drop-in?

Det går utmärkt att besöka Fjällfest utan tidigare bokning. Då är troligen boende i tält på iordningställda tältplatser det enda boendealternativet som kvarstår. Festivalpasset kan lösas på plats. Det gäller även daggäster.

Hur reser jag till Storulvån?

Med bil går det bra att åka hela vägen fram till Storulvån som ligger 6 mil väster om Åre. Tåg går från hela landet till Duved. Härifrån går det transferbuss eller taxi till Storulvån, ca 5 mil. Transferbuss från Duved måste förbokas innan! Boka din bussresa här hos: Wänseth Buss.

OBS! Vägen upp till Storulvån går över kalfjället och blåser ibland igen. Om det skulle inträffa finns transport att tillgå genom bandvagnar. Tänk på att 1/2–15/4 är vägen mellan Handöl och Storulvån stängd nattetid, 22.00–08.00.

Hur bor jag?

För dig som vill tälta finns iordningställda tältplatser i området runt fjällstationen.
Under helgen nyttjar du Storulvåns faciliteter och har tillgång till dusch, bastu och självhushållskök. För detta betalar du serviceavgift på plats, specialpris 200 kr för hela helgen. Väljer du att komma bara en dag betalar du ordinarie STF medlemspris; 100 kr/dygn.

Bor du hellre inomhus finns flera alternativ i olika prisnivåer. Välj mellan enkla bäddar i Gamla station, Sovalkover i huvudbyggnaden eller bekväma rum med dusch och toalett på rummet. För mer information, bokning och frågor klicka här!

PSST!
Har du funderat på att köpa ett tält men skulle vilja provsova i det först? Ta chansen att bo i Hilleberg The Tentmakers tältby!
Vår huvudsponsor erbjuder boende i deras tältby med chansen att få köpa tälten till fina priser efter eventets slut. Maila fjallfest@hilleberg.se och skriv vilket tält du skulle vilja bo i och hur många ni är. Först till kvarn!

Vilken utrustning behöver jag?

På Fjällfest har du möjlighet att delta på guidade turer och kurser under dagarna. Vi försöker erbjuda ett brett utbud av turer för att Du ska hitta något motiverande oavsett utrustning och förkunskaper. För att följa med på guidade toppturer krävs randonnée, telemark eller splitboard/snöskor och även komplett lavinutrustning. De mer traditionella fjällturerna kräver endast vanlig turskidutrustning.

Utrustning bokas i förväg via: fjallbokning@stfturist.se

Alternativt bokar du utrustning i någon av sportbutikerna i Åre/Duved som:
Rent-A-Plagg i Åre

Fjällsport i Duved

Åre Skidsport